Edit

Hoe ga je jouw toekomst realiseren, wetende dat de 3 cruciale bouwblokken (tijd, energie en geld) schaars kunnen voelen. Het eerste wat je moet doen is realiseren dat enige plek die reëel is, het hier-en-nu is. Veel mensen die hun doelen proberen te bereiken, zijn vaak zo gefocust op de doelen dat ze vergeten te leven.

 ‘’Begin met het einddoel voor ogen’’ is een bekende uitspraak. Echter is je focus leggen op het einddoel niet genoeg om je doelen te realiseren. Tussen waar je nu staat en waar je wil komen, zit een hele reeks aan kleine stapjes. De enige mensen die hun doelen realiseren, zijn de mensen die bezig zijn met het proces. Mensen die een heel helder beeld hebben van het doel, maar dat beeld ook los kunnen laten en zich focussen op wat ze hier-en-nu te doen hebben.

Het moeilijkste aan het bereiken van je doelen is niet het doel ansicht, maar het zetten van die eerste stap. Daarna gaat het vanzelf. De vraag die je moet stellen is: 

–> Wat kan je nu doen? 

Welke kleine stap kan je nu zetten om richting je toekomst te bewegen? Ga hiermee aan de slag en vertrouw het proces.

Bart van den Belt

Bart van den Belt is oprichter van de Zakelijk Succes Groep en auteur van diverse boeken over ondernemerschap en persoonlijke groei.