Het invullen van de richting die je zelf bepaalt, begint bij het maken van heldere en nieuwe keuzes. Je zult dus iets anders moeten gaan doen. De keuzes die je in leven maakt gaan net zo goed over wat je wél moet gaan doen als over de dingen die je beter niet moet doen.

Er zijn 3 cruciale bouwblokken die bepalen of mensen wel of geen persoonlijk succes behalen:

  1. Tijd

Van tijd is er altijd te kort. Er is vaak meer te doen, dan de tijd die je ter beschikking hebt. De vraag is daarom: Hoe besteed je jouw tijd?2

2. Energie

 Hoeveel fysieke en mentale energie heb je ter beschikking om te bouwen aan je droom en je doelen te realiseren? Energie wordt bepaald door twee factoren: Wat neem je fysiek tot je (eten) en wat neem je mentaal tot je (prikkels)?

3. Geld 

Geld is voor veel mensen altijd een ding, er is nooit genoeg. Terwijl geld er juist in overvloed is, het is alleen de vraag: Hoe besteed je je geld?

Wat zijn de top 3 dingen waar jij je tijd, energie en geld op dit moment aan besteed en is dit in balans met hetgeen dat je wil bereiken in de toekomst?

Bart van den Belt

Bart van den Belt is oprichter van de Zakelijk Succes Groep en auteur van diverse boeken over ondernemerschap en persoonlijke groei.