Misschien wil je wel de mails van je manager meer lezen, een dag meelopen met een collega, een cursus volgen of wat meer tijd voor jezelf vrij maken. 

Maar hoe kan je je dan meer focussen op de dingen die voor jou belangrijk zijn?

Als je niet eerst de grote keien in de pot doet, maar begint met het zand en kiezels, dan krijg je de grote keien er achteraf nooit meer in. Deze pot is een metafoor voor jouw leven: De keien zijn de dingen die jij echt belangrijk vindt. Het zand zijn de andere kleine taken die er toe doen. Zoals je telefoontjes, social media en e-mails. De kiezels zijn de taken die geen grote gevolgen hebben, als je ze niet uitvoert. Als je eerst het zand in de pot doet, is er geen ruimte voor de kiezels en de grote keien. 

Hetzelfde geldt voor je leven. Als je al je tijd en energie besteedt aan de taken die je niet zo belangrijk vindt, zul je geen tijd meer hebben voor de dingen die wel voor jou belangrijk zijn. De crux is je agenda niet tot prioriteit te maken, maar je prioriteiten een plaats in je agenda te geven.

Heleen

Deelnamebewijs genereren

Je kunt met onderstaand formulier een persoonlijk deelnamebewijs aanvragen voor de sessie Veranderingen in het secretaresse vak door Heleen Valkema

Heleen Valkema

Heleen Valkema is een doelgerichte trainer met een grote gedrevenheid om de beginnende en ervaren secretaresses in Nederland op een hoger niveau te brengen. Heleen is oprichter van Secretarial Services. En verkozen op Springest verkozen tot Beste opleider van Nederland In 2017 en 2020.